Downloads  –  Nieuwsbrief  –  Zoeken

Algemeen nieuws

Home / Nieuws / Algemeen / ….

Vrijwilligerswerk is onbetaalbaar

In het dagelijks leven is hij accountant, belastingadviseur en vennoot bij Oudshoorn & Schoe Accountants en Belastingadviseurs B.V. In zijn vrije uren besteedt Danny veel tijd aan vrijwilligersactiviteiten. Motto: alles wat je geeft, krijg je een keer terug.

De aantrekkingskracht van cijfers heb ik met de paplepel ingegoten gekregen. Van jongs af aan wist ik dat ik accountant wilde worden. Op de lagere school werd ik “het rekenwonder” genoemd, wat voor mij de bevestiging was om op deze voet door te gaan. Van de havo rechtstreeks naar het hbo en in één lijn door naar de inschrijving als accountant in het register.

Door in de loop van de tijd ervaring op te doen en steeds meer in contact te komen met ondernemers, ben ik erachter gekomen dat er veel meer is dan cijfers. In ons vakgebied zijn cijfers wel degelijk belangrijk, maar het verhaal achter de ondernemer (wie is hij als mens, wat zijn de beweegredenen, waarom doet hij dit?) vind ik steeds interessanter worden. Het gaat om het totaalplaatje.

Zelf ben ik ondernemer geworden omdat ik iets extra’s wilde doen. Ik zocht uitdaging en dit was een manier om deze behoefte in te vullen. Maar ook om zelf iets goeds te kunnen doen voor de mensen om mij heen, voor mijn partner, voor mijn familie en vrienden en voor mijn collega’s en klanten. Net dat stukje extra bieden, dat geeft mij voldoening.

Soms denk ik dat ik wel een beetje doorgeslagen ben. Bij verschillende organisaties (onder andere Woerdense VakantieWeek, JCI Het Groene Hart en Regiobibliotheek Het Groene Hart) vervul ik bestuursfuncties met de financiële pet op, maar ook aan de voetbalclub draag ik mijn steentje bij als leider van het voetbalteam van mijn zoon.

Dat doe ik vanuit het hart, enerzijds omdat het nodig is (de vijver van penningmeesters is niet echt groot), maar anderzijds ook omdat ik mij graag inzet voor de maatschappij. Geen enkele vereniging of maatschappelijke stichting kan zonder vrijwilligers. Ik kan dan ook oprecht niet begrijpen dat er ouders zijn die hun kinderen op zaterdagochtend bij de voetbalclub droppen alsof het een kinderopvang is en dan vervolgens thuis gaan zitten. En als er dan gevraagd wordt om wat vrijwilligerswerk te doen, dat er dan wordt gezegd: “Ik betaal toch contributie?”. Maar wel klagen als er dingen niet goed gaan bij de vereniging. Dat gaat er bij mij echt niet in. Maar goed, we zijn (gelukkig?) niet allemaal hetzelfde.

Inmiddels vliegt de tijd, we zitten al weer in de laatste maand van het jaar! Voor iedereen: fijne dagen! Geniet van de mooie momenten en laad je op voor weer een succesvol jaar, waarvoor ik zou willen meegeven: “volg je hart!”.

Bron: https://ondernamen.nl/vrijwilligerswerk/

Bent u op zoek naar een ervaren accountants- en belastingadvieskantoor?